فرونشست زمین در طرح‌های مسکن‌ اصفهان مورد توجه قرار می‌گیرد

سه شنبه 20 مهر 1400
14:46
hsi

مدیرکل راه و شهرسازی اصفهان:

فرونشست زمین در طرح‌های مسکن‌ اصفهان مورد توجه قرار می‌گیرد

فرونشست زمین در طرح‌های مسکن‌ اصفهان مورد توجه قرار می‌گیرد

اصفهان - ایرنا - مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان گفت: فرونشست در کنار سایر شاخص‌های فنی مانند گُسل و مسیل برای تامین زمین به‌منظور اجرای طرح‌های مسکن‌سازی مورد توجه قرار می‌گیرد و تاکنون تلاش کردیم که زمین مشکل ساز انتخاب نشود.


به گزارش ایرنا، پدیده فرونشست، پایین رفتن تدریجی سطح زمین است که دلیل اصلی آن برداشت بی‌رویه از سفره‌های آبی زیر زمینی است و در سال های گذشته این پدیده با توجه به مصرف بی‌رویه آب، تبدیل به مساله ای مشکل‌ساز و سرطان خاموشی شده است که بیشتر دشت های ایران از جمله در استان اصفهان را تهدید می‌کند.


آخرین مطالعات نشان می‌دهد که حدود ۱۰ هزار کیلومتر مربع استان اصفهان یعنی ۱۰ درصد آن به صورت خطرناک و بسیار جدی درگیر فرونشست شده است؛ از ۳۵ دشت استان اصفهان ۲۷ دشت ممنوعه یا ممنوعه بحرانی هستند و وضعیت دشت‌های گلپایگان، نجف‌آباد، مهیار شمالی، مهیار جنوبی-دشت آسمان، اردستان، اصفهان - برخوار، بادرود - خالدآباد، مورچه‌خورت و دامنه - داران در زمینه فرونشست زمین از بحران فراتر رفته است.


علیرضا قاری قرآن روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: قاعده اساسی این است که وقتی برای اجرای طرح تولید مسکن، اقدام به تامین زمین می‌کنیم همه الزامات فنی آن مانند فرونشست، گسل، مسیل و ارتباط با شهر را بررسی کنیم که برخی مواقع شاخص هایی مانند تامین آب نیز به آن اضافه می شود.


وی با بیان اینکه این شاخص‌ها باید پیوست هر قطعه زمین مشخص شده برای اجرای طرح های مسکن سازی باشد، اظهار داشت: تا کنون تلاش ما بر این بوده است که در استان اصفهان زمین مشکل ساز انتخاب نشود و اگر زمینی با مشکلاتی همراه بود با حساسیت جلو برویم.


مدیرکل راه و شهرسازی اصفهان تصریح کرد: اگر ظرفیت داشته‌ها و زمین‌های موجود متناسب با شاخص‌های فنی، کمتر از نیاز استان برای اجرای طرح‌های مسکن سازی باشد باید سراغ الحاق زمین به محدوده شهری برویم که در این زمینه بیشتر ناچار به استفاده از بخش دولتی هستیم.


وی با اشاره به طرح ویژه دولت برای تولید یک میلیون مسکن در هر سال، اضافه کرد: برای تحقق این هدف لازم است که همه زمین های دولتی و خصوصی شناسایی و از بین آنها زمین‌هایی که کمترین معضلات فنی را داشته یا فاقد آنها باشند، انتخاب شود و اگر قانون کمک کند یا بر اساس توافقنامه، آنها را سریع تبدیل کنیم.


به گفته وی، اگر حساسیت درباره شاخص‌های فنی از جمله فرونشست در تامین زمین وجود نداشت اکنون ظرفیت بیشتری برای احداث مسکن در طرح‌هایی مانند اقدام ملی در استان اصفهان مطرح بود و به جای ۴۳ هزار واحد مسکونی تامین زمین شده می‌توانستیم برای حدود ۲۰۰ هزار واحد آمار دهیم اما زمین‌ها دچار مشکلات خاص بود.


مدیرکل راه و شهرسازی اصفهان با بیان اینکه در استان برای حدود ۴۳ هزار واحد اقدام ملی مسکن تامین زمین شده که بیشتر از تعداد متقاضیان تایید شده است، گفت: در طرح اقدام ملی مسکن در استان اصفهان در سه مرحله ۱۱۶ هزار و ۸۷۱ نفر ثبت نام کردند که ۲۷ هزار و ۲۳۶ نفر حائز شرایط و از بین آنها ۱۳ هزار و ۵۰۰ نفر تایید نهایی شدند و نزدیک به ۱۲ هزار نفر اقدام به واریز وجه کردند.


وی همچنین با اشاره به اهمیت استفاده از ظرفیت احیای بافت فرسوده شهری در طرح‌های تولید مسکن، بزرگترین مشکل آن را نداشتن  شناخت کافی از این ظرفیت دانست و گفت: این مشکل در سطح مدیریتی نیز وجود دارد و ظرفیت حاصل از احیای بافت فرسوده در سیاست‌گذاری های کلان حوزه مسکن به خوبی شناخته نشده است.


قاری قرآن افزود: طرح آزمایشی احیای بافت فرسوده شهری در محله همت آباد اصفهان می‌تواند برخی از ابعاد و محاسن آن را نشان دهد.


وی اظهار داشت: رویکرد احیای بافت فرسوده باید در سطح مدیریت محلی و شهرداری نیز وجود داشته باشد زیرا محاسن آن به شهرداری‌ها می‌رسد و از طریق زمین‌های مردم می‌توانند مکان‌های مناسب برای ارائه خدمات مناسب مانند فضای سبز، آموزشی و درمانی تامین کنند بدون آنکه مجبور باشند زمین جدیدی بخرند.


[ بازدید : 13 ]
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به محله های قدیمی اصفهان است. | طراح قالب avazak.ir| با قدرت tinablog.ir
ساخت وبلاگ
اخبار فیلم و سریال مهاجرت به کانادا از طریق کار بوتاکس مجله گويا آی‌ تی مجله مایکت
بستن تبلیغات [x]